Een motorverzekering afsluiten

Motorfiets verzekering is een wettelijke verplichting voor iedereen die wenst te rijden met een motorfiets op de open weg. Standaard motorfiets verzekeringen worden geleverd met lichamelijk letsel aansprakelijkheid en schade aan eigendommen aansprakelijkheidsverzekering, en bestuurders worden verwacht om al deze in alle staten te bezitten. Er is ook een lange lijst van extra optionele dekkingen, met inbegrip van botsing en uitgebreide verzekering, die momenteel beschikbaar zijn. Echter, een motorfiets verzekering kan alleen bescherming bieden tot de grenzen van wat is vermeld in de dekking beleid zelf.

Een motorverzekering afsluiten

Collision en Comprehensive dekking is ontworpen om de kosten van reparatie aan een motorfiets na een ongeval of botsing te compenseren, ongeacht wie de schuldige was. Lichamelijk letsel aansprakelijkheid en schade aan eigendommen aansprakelijkheid worden gebruikt om de bestuurder en passagiers te beschermen tegen financiële verliezen, als gevolg van letsel of schade opgelopen bij een ongeval. De geboden wettelijke bescherming is meestal bedoeld om te beschermen tegen rechtszaken met betrekking tot de lichamelijke en geestelijke gezondheid, evenals enige financiële bescherming voor de derde partijen. Deze motorverzekering beschermt u ook tegen claims van nalatigheid, roekeloos rijgedrag, enz.

Het is een wettelijke verplichting

Als u verder wilt gaan dan de reikwijdte van uw basismotorverzekering, kunt u rijders toevoegen aan het beleid. Het is een wettelijke verplichting voor motorfietsverzekeringen om twee motorfietsen onder dezelfde polis te dekken, en elke motorfiets moet worden verzekerd op een niveau dat gelijk is aan de som van de andere verzekerde voertuigen. Het toevoegen van rijders aan een beleid biedt rijders met financiële bescherming in het geval dat ze betrokken zijn bij een ongeval met iemand die niet verzekerd was terwijl ze op de weg waren. Echter, kunnen renners niet worden toegevoegd tot zes maanden na de datum van aankoop van het beleid. Hoewel deze eis maakt motorverzekering beleid duur, het is een noodzaak. Als u overweegt toe te voegen renners om uw bestaande dekking, moet u controleren met uw provider om te zien hoeveel dekking ze nodig hebben en of renners kunnen worden toegevoegd na de eerste aankoop of niet.

Sommige motor verzekeringsmaatschappijen bieden optionele dekking aan hun klanten.

Deze optionele beleid betalen voor schade aan eigendommen van een andere persoon die optreedt terwijl u het besturen van uw motor. In de meeste gevallen betalen optionele polissen alleen voor schade aan een eigendom van de klant, zoals een gebouw. Andere optionele verzekeringen kunnen schade aan eigendommen van anderen vergoeden als u uw fiets in hun plaats gebruikt. Deze polissen kunnen u ook dekken als u wordt aangereden door een derde partij die onregelmatig rijdt.

Een ander type van motorverzekering is het eigen risico bedrag. Een eigen risico is het bedrag dat u moet betalen uit uw zak voordat uw verzekeringsmaatschappij zal betalen voor eventuele schade aan uw motor. De meeste motorfiets verzekeringsmaatschappijen hebben een vast aftrekbaar bedrag.

Voordat u een motorverzekering koopt, moet u een goede rij-record hebben.

Motor verzekeringsmaatschappijen beschouwen een record van veilig rijden als een goede indicator van de veiligheid gewoonten van een bestuurder. Daarom is het belangrijk voor u om verantwoordelijk en veilig te rijden. Als u een nieuwe rijder bent en een tijdje niet hebt gereden, moet u de tijd nemen om uzelf vertrouwd te maken met verkeersregels en veiligheidsvoorzieningen, zoals remlichten of een helm. Een goede motorrijder is ook iemand die nooit aarzelt om uitwijkmanoeuvres uit te voeren als de situatie daarom vraagt. Het vermijden van onnodige confrontaties is een gemakkelijke manier om goedkope verzekeringspremies te krijgen.

Bij het winkelen rond voor de verzekering, is het belangrijk voor u om bewust te zijn van de verschillende soorten van de dekking beschikbaar. Het basistype van de dekking is aansprakelijkheidsdekking, die de schade die u oploopt in geval van een ongeval dekt. Echter, de meeste beleid ook komen met medische betalingen dekking, die betaalt voor de medische kosten die door andere rijders. U kunt ook rijders die komen met onverzekerde automobilist bescherming of aanvullende dekking opgenomen in het pakket te vinden.

Een van de duurste soorten van het beleid is uitgebreide dekking.

Uitgebreide dekking betaalt voor alle schade die worden beoordeeld op uw motorfiets. Dit omvat schade veroorzaakt door brand, diefstal, vandalisme, botsing, weer, of iets anders. In sommige gevallen, uitgebreide dekking betaalt de volledige kosten van uw motorfiets, maar dit zal variëren van provider tot provider. Er is geen limiet op het bedrag van de schade die uitgebreide dekking betaalt.